20 Temmuz 2014 Pazar

Britax-Römer Safefix Plus Oto Koltuğu

Bulut pusetinin ana kucağını hiç sevmedi. Çok az oturdu diyebilirim. Hele ki arabada, ters bağlandığı için sanırım, hiç oturmadı. 9. Aydan itibaren kullanılmaya başlanan oto koltuğunu biz 8. Ayda aldık. Çok fazla araştırma yaptım. İzofixli modellerin hem daha güvenilir hem de daha pratik takılması çıkarılması beni izofixli modellere yönlendirdi. Bir çok çarpışma testi izledim ve brifix römer markasında karar kıldım. Aslında römerin trifix modelinde karar kılmıştık ancak güvenlik kayışının bağlanacağı kanca( arabamızın modelinden dolayı, her arabada burada değilmiş) bagajın kapatma kısmında olunca kayışı bagaja eşya koyarken takıp çıkarmak zorunda kalacağımız için vazgeçtik ; safafix modelini tercih ettik. Trifix daha geniş bir modeldi.


Britax Römer Safefix modelinin 2 güvenlik kilidi bulunuyor. Birisi koltuğun ön tarafında yere sabitlenen demir; ikincisi izofixlerle sabitlenen kilitler. Isterseniz 3. bir güvenlik kilidi olarak otomobilin kemerini de bağlayabileceğiniz yerleri mevcut. 4 kademeli yatış pozisyonu var ancak biz sadece uyuduğunda en yatay pozisyona getiriyoruz. Tek bir hamle ile araba kullanırken dahi bunu yapabilirsiniz. Baş kısmında yükseklik ayarı yapılabilen bir kafa desteği bulunuyor ki bu çarpma anında kafayı korumak için tasarlanmış.

Oto koltuğunun tek dezavantajı fazla terletiyor olması. Bunun için de pamuklu herhangi bir örtü işinizi görebilir ( pamuklu römer kılıfları 100 tl civarında satılıyor)

Bulut uzunca bir süre kısa süreli aralıklarla araba koltuğuna oturdu. Genelde uyuduktan sonra yatırdım. Ama şimdilerde (15. aydan bu yana) koltuğunda oturmaktan rahatsız değil. Hatta koltuğunda uyuyakalıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...