25 Şubat 2015 Çarşamba

Kırmızı Vosvos Araba Temalı Doğum Günümüzün Detayları

Sofra

2. yaş kutlamamızda bol, doyurucu bir sofra hazirladık. Çünkü herkes yoldan gelecekti. Şeker hamurundan pasta, ıspanaklı gül böreği, mantarlı börek, yaprak sarması, limonata, kavanoz tiramisu yapımı bana ait olan ikramlıklardı. vosvos kapkekler, vosvos kurabiyeler, zeytinyağlı biber dolması, mercimekli-haşhaşlı böreği ise eltim Selvinaz hazırladı (nazogelincorbasi.blogspot.com.tr). Patates salatası ve makarna salatasının yapımında annem ve kuzenim Ezgi imdadıma yetişti ve onlar hazırladı. Yakın arkadaşım Hülya da gelirken eli boş gelmeyim havuç salatası getirmiş. Böylece soframız herkesin tıkabasa doyum memnun kalacağı bir sofra oluverdi. Emeği olan herkese minnettarım.

Masa örtüsünün kumaşını www.bascilar.com adresinden satın aldım(ucuz ve hızlı bir alışveriş oldu). Terziye diktirdim. Duck keteni diye geçiyor. Her rengi mevcut. süslü sofralar hazırlmak için iyi bir seçim.

Pasta
Pasta malzemelerini www.barmar.com adresinden aldım. 1 kg kırmızı şeker hamuru, 1kg yeşil şeker hamuru, minimum miktarlarda beyaz, siyah ve ten rengi şeker hamuru aldım. Vosvos ve çocuk figürlerini 1 hafta önceden hazırlayım kapalı bir kabın içinde buzdolabında muhafaza ettim. Pandispanyaları da 5 gün önce yapıp streçleyip buzdolabında sakladım. Pandispanya tarifini buradan bulabilirsiniz.

Kavanoz tiramisu.
Jüt kumaş ve ipi www.funbou.com adresinden aldım. şişeleri her yerde bulabilirsiniz ancak 400cc çok fazla geliyor. Ben yarım doldurdum. Kavanoz tiramisu tarifine tarifmanya.blogspot.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Misafirler için hediyelikler

Misafir için kırmızı çerçeve içinde Bulut'un 2 yaş fotoğrafını, buzdolabı magnetini ve minik vosvos arabayı hazırladım. Kırmızı çerçeveleri ikea'dan temin ettim. Fotoğraf, poster, duvar yazısı, magnet...vs çıktılarını www.baskimo.com adresine yaptırdım. Hem hiç yorulmadan kapıma geldi hem de ekonomik oldu. Hediyeleri koymak için www.mentesoglu.com.tr adresinden aldım (çok güzel seçenekler var). Kurdele, kırmızı-beyaz ip... vs ıvır zıvırlarını www.funbou.com adresinden aldım. Çok şirin şeyler var.

Hatıra çerçevesi

Hatıra çerçevesi için ne yapmalıyım diye düşünürken pinterest te araba şeklinde hatıra çerçevesine rastladım. bu çerçeveyi yapmak için malzeme almaya kırtasiyeye gitmişken komşum ile rastlaştım ve o da aynı sebeple oradaymış. Oğlu Kaya'nın doğum günü için yapacakmış(Bulut'tan 5 gün büyük). Sonuç olarak sen hiç yapma ben yapayım beğenirsen kullanırsın deyince alışverişten vazgeçtim. Bu gördüğünüz Kaya'nın 2.yaş hatıra çerçevesi; ufak biir plaka değişikliği ile Bulut'un oluverdi :)

Dev karton rakam
Sofrada dekor olarak durması için büyüz 2 rakamı yaptım. bunun için kırtasiyeden 2 adet 50x70 ölçülerinde kırmızı mukavva ve sıvı yapıştırıcı aldım. 2 yazıp kestim ve yapıştırdım. Bu aşama sizin el becerinize kalıyor.

Vosvoslu kapkekler

Vosvos kurabiyeler

Bu şirin kapkekleri ve kurabiyeleri eltim Selvinaz yaptı. Şeker hamuru pek sevilip yenilen bir şey olmadıpından kendisine özellikle keklerin hazır browni olasını rica ettim. Çok da pratik oldu. Hiç kek de kalmadı. :)

Ev yapımı limonata
Limonata için çok önceden limonata damacanası temin ettim.Bunu alırken ki hayalim bulut arkadaşlarını toplamış annesine limonata içeye getirmiş şeklinde başladı :) limonata şişelerini ekonomik fiyata www.mutfakev.com adresinden aldım. 12 tane almıştım ancak gelirken 2 tanesi telef olmuştu. Kraft etiket fonlarını ve kırmızı-beyaz ipleri www.funbou.com dan, kağıt pipetleri www.barmar.com dan aldım.
Misafir çikolataları
Çikolata hazırlama etaplarını buradan görebilirsiniz.

7 yorum:

  1. Mrb bende oglumA araba temalı dogumgunu yapmayı düşünüyorum acaba çerçeveyi nasıl yaptınız evde yapılabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çerçeve tamamen ev yapımı :) büyük boy mukavva kırmızı karton ile kaplanıp kesilmiş ve evalarla far yapılıp, plaka renkli a4 çıktısı ile hazırlanmıştır ( komşum oğlu için yaptı ben plakayı değiştirip kullandım ) kolay gelsin

      Sil
    2. Teşekkür ederim 😀

      Sil
  2. Mrb 2 rakamlarını birbirine nasıl yapistitdiniz yine kırmızı mukavva mı

    YanıtlaSil
  3. Bu tarz işlerde mutlaka http://www.dijitalya.com.tr firmasından da fiyat alın toptan fiyatına perakende olarak çok uyguna temin edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Ben Pervin, az önce tavsiye ettiğim dijitalya sitesini kolaylık olsun diye ad bölümüne ekledim dijitalya'ya tıklayıp siteye bakabilirsiniz hanımlar..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...